Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów

Piec konwekcyjno - parowy Millenial 20 x GN 1/1 elektryczny z bezpośrednim natryskiem
MKF2011TS
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
55 849,00 zł
Cena netto:
53 056,55 zł
Cena brutto:
68 694,27 zł
Cena brutto:
65 259,56 zł
Oszczędzasz: 3 434,71 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 63 974,21 zł
Wysyłka do 3 dni roboczych
- Najnowocześniejsze z całej serii piece dla gastronomii
- Elektroniczny, 7-calowy, kolorowy, dotykowy panel sterowania TFT (Thin Film Transistor) umożliwia bardzo precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania. Menu sterowania zapisywane jest w 42 językach, m.in. w polskim
- Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają trzy opatentowane rozwiązania:
- Airflowlogic™ – to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
- Humilogic™ – nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
- Drylogic™ – system suszenia komory pieca Drylogic™. Dzięki stałej kontroli zaprogramowanych parametrów piece MILLENIAL mają pełną kontrolę nad zarządzaniem poziomu wilgotności z komorze gotowania
- NAJWAŻNIESZE FUNKCJE:
- Multi Level
- Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąć z komory pieca, gdy będzie już gotowa
- 1-punktowa sonda
- Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
- Automatyczny system myjący
- Opcja montowana wyłącznie w fabryce. 4 programy mycia: Eco,
- Normalny, Instensywny, Płukanie. Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory. Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody
- Pre-Heating
- Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy
- Holding
- Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
- Cool Down
- Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
- HACCP
- Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
- Proofer
- Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu
- Holding Cabinet
- Piec może pełnić role szafy bankietowej – utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
- Możliwość zapisania 500 programów, po 10 kroków każdy
- Wystarczy wybrać jeden ze 500 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
- Trzy prędkości wentylatorów
- Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
- Gotowanie z użyciem sondy
- Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
- Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
- Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy.
- Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
- Port USB
- Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
- POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL TOUCH SCREEN GASTO:
- Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
- Opóźnienie automatycznego załączenia się pieca aż do 24 godzin przydatne w celu przygotowania pieca, lub dania przed przyjściem personelu do pracy
- Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
- Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
- Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
- Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
- Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
- Drzwi z zawiasem po prawej
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
- Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
- Współczynnik szczelności: IPX 5
- Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
- Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji
Cechy:
- kod produktu: MKF2011TS
- Odległość pomiędzy prowadnicami: 66 mm
- Wymiary zewnętrzne: 930x970x(H)1900 mm
- Ilość wentylatorów: 4 z autorewersem
- Zakres temp. : od 30°C do 270°C
- Nawilżanie: bezpośrednie
- Automatyczny system myjący: Tak
- Sonda: Tak
- Moc: 31 kW
- Napięcie: 400 V
- Waga: 247,2 kg
MKF2011TS