Osełka, kamień ostrzący do ostrzałki w krajalnicy Włoskiej Mistro typ GS-220, części
Kamień ostrzący, osełka okrągła do krajalnicy Włoskiej marki Mistro typu GS-220 do średnicy noża tnącego do wędlin i serów 22 cm. Kamień ostrzący służy gdy nóż kołowy tnący się stępi i trzeba go powtórnie naostrzyć żeby nie szarpał nam wędlin i serów podczas krojonych produktów, przed tą pracą umyj nóż tnący i go osusz na przykład wytrzyj papierem ręcznikowym do sucha, ostrzenie robi się to przy włączonej maszynie dociskając z czuciem trzpień ostrzarki z osadzonym kamieniem ostrzącym przez kilka lub kilkadziesiąt sekund. Trzeba jednak pamiętać gdy ten proceder ostrzenia nie przyniesie efektu i dalej będzie nam szarpać wędliny należy zmierzyć średnice noża, jeżeli nasz stary nóż jest mocno na minusie poniżej średnicy nowego 22 cm efekt naostrzenia nic nam nie wniesie to w takim przypadku należy zakupić u nas nowy nóż tnący kołowy który ma oryginalną średnicę 22 cm.
Parametry kamienia ostrzącego:
- średnica zewnętrzna kamienia - ok 4 cm
- otwór osadzający kamień na trzpieniu ostrzarki - ok 6 mm
- wysokość całkowita kamienia - ok 8 mm
- kamień gładzący sprzedawany jako 1 szt.
Oferowane części do krajalnicy Mistro są to wysokiej klasy produkt kompatybilny z urządzeniami największej Włoskiej marki oferującej krajalnice do marketów, sklepów mięsnych, zakładach przetwórstwa mięsnego i rybnego, dużych kuchniach, restauracjach, i zakładach gastronomicznych.
Uwaga:
Zgodnie z zaleceniami producenta nasza firma sprzedaje i wymienia tylko oryginalne części. Posiadamy u siebie w firmie serwis po gwarancyjny wszystkich maszyn marki Mistro.